астрален

(свет)
astral

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • астрален — (лат. astralis) 1. што се однесува на ѕвездите што потекнува од ѕвездите ѕвезден 2. окулт, бестелесен, етеричен 3. што е како ѕвезда бистар, сјаен 4. возвишен, надземски …   Macedonian dictionary

  • астрален свет — а. небесниот свод опсипан со ѕвезди, ѕвездено небо б. според теозофското учење: збир на етерични суштества што ја исполнуваат вселената (духови) …   Macedonian dictionary

  • Астралены — Астрален Астралены фуллероидные соединения, представляющие собой многослойные …   Википедия

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.